stretching and strengthening system
Tirsdag 23 januar 2018

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg bruge hat og støvler til Line Dance?

Nej det behøver du ikke! I dag er det kun de traditionelle Line Dance klubber der holder fast i outfittet. Og sjældent bruger de hatten i den almindelig undervisning.

Støvler ser smart ud, men er ikke særlig hensigtsmæssigt ved træning; der er ingen affjedring i og ikke særlig godt for dine tæer!
Hatten er meget varm; den er normalt lavet af filt.

Men har du lyst til at købe outfit og bruge det, er der ingenting til hinder for det. Husk dog på at der ikke må bruges cowboyboots med hård bund i Dansehuset (kommunens regler).
Du må dog gerne bruge Competitionboots, som har en blød bund.

Kan jeg selv undervise når jeg har deltaget i et par timer, eller købt dvd'erne og øvet mig derhjemme?

Nej det kan du ikke! Du skal uddannes som Zumba® instruktør igennem Zumba®. Det bliver du ved at deltage i en uddannelsesworkshop, hvor du efter deltagelsen vil modtage dit uddannelsessbevis. På zumba.com. kan du se hvor og hvornår der afholdes uddannelses workshops i Danmark. Da Zumba® er registreret varemærke, må du ikke undervise i Zumba® uden at have din uddannelse i orden.

Er jeg nødt til at have danseerfaring for at være med til Zumba®?

Nej! Du behøver ikke at have danseerfaring. Det vil nok tage dig 4-7 danse timer for at du vil føle dig komfortabel med trinene. Alle har deres egen stil og form. Hvis du ikke bryder dig om de trin vi laver eller, at du er begrænset af en krop, der evt. endnu ikke er i form til trinene, så laver du blot dine egne trin!

Hvilket tøj og sko skal jeg bruge til Zumba® Fitness?

Det er godt at have tøj på, som du har det godt i, og som ikke strammer de forkerte steder. Lettere løstsiddende tøj som du kan bevæge både arme og ben i.

Ang. sko, så anbefaler vi at du bruger danse eller fitness (aerobic sko), som ikke har en masse slidbaner på bunden. Prøv at undgå løbesko eller sko med meget tunge såle. Det er rigtig godt hvis det er sko som er gået godt til, og som ikke gnaver eller klemmer men som alligevel sidder tæt på foden.

Skal jeg være i god form inden jeg starter til Zumba®?

Nej det skal du bestemt ikke. Zumba® er for alle; tyk, tynd, høj, lav, god kondition, dårlig kondition. Man tilpasser Zumba® til en selv. Så du gør det som passer til dig. Alle der deltager i en Zumba® time gør det på forskellige niveauer. Det er vigtigt at du lytter til din krop og måske sænker intensiteten hvis det er nødvendigt, og lader den stige, når du kan mærke at du godt kan klare at give den lidt mere gas.

Hvis du har sygdomme eller skavanker, og du er i tvivl om det er ok for dig at træne, så spørg din læge først.Vi har også Zumba Gold® der så er tilpasset dig.

Hvor mange kalorier kan jeg forbrænde under en Zumba® time?

Det afhænger helt af den intensitet du har igennem timen. Det er dog som gennemsnit mellem 500 og 1000 kcal. pr. time. Jo mere gas du giver den under timen og jo bedre du kender dansen, des mere vil du forbrænde. Zumba® er genial kredsløbstræning, og fordi vi bruger alle musklerne fra top til tå, er det en fantastisk effektiv fedtforbrænding samtidig med at du får tonet kroppen.

User Login.