stretching and strengthening system
Tirsdag 20 februar 2018

Boogie Woogie

Hvor kan du træne hos os

Gråsten

Boogie Woogie          

Mandage
Dansehuset, Johs. Kochsvej 12, Gråsten
kl. 19.00 - 21:00
Instruktør: Anne og Rene

Pardans for både begyndere og dem der har prøvet før.
Den første halve time fra kl. 19.00 til 19.30 udelukkende bruges på basis trin og figurer.
Fra kl. 19.30 skruer vi en smule op for niveauet, men bibeholder vores princip med individuel (parvis) undervisning indtil aftenen slutter senest kl. 21.00 

 

 

Mere om Boogie Woogie

Boogie Woogie er en bluesklaverstil, som også anvendes på guitar eller i orkester. På klaver er den kendetegnet ved brugen af gentagne figurer i venstre hånd, delvis også i højre.

Via den sorte befolknings masseudvandring fra sydstaterne kom boogie woogie i sidste halvdel af 1920'erne til Chicago, hvor betegnelsen for denne piano-stil slog igennem. Fra slutningen af 1930'erne blev boogie woogie særdeles populær og inspirerede blandt andre orkesterlederen Tommy Dorsey til at bearbejde genren for bigband. Den fik herefter et gennembrud som populær dansemusik. Boogie woogie-traditionen har haft en banebrydende betydning for udviklingen af rhythm and blues og rock'n'roll. Se også blues.

Pardansen boogie woogie opstod i midten af 1980'erne i Europa som en udvikling af 1940'ernes og 50'ernes jitterbug og rock and roll. Den danses både til boogie woogie-musik og til forskellige former for rockmusik. Ligesom den stærkt beslægtede, men ofte mere akrobatiske rock and roll dyrkes den både som selskabsdans og som konkurrencedans.